Autóriasztó
keresés az oldalon

Autóriasztó

61 db új kompatibilis autó (LISTA 39) www.patrolline-canbus.com

This text is replaced by the Flash movie.
CAN-BUS

Digitalni autoalarmi
 
Patrol Line: CAN BUS autoalarm nove generacije
 
Vozila nove generacije poseduju takvu tehničku novinu koja je prava revolucija u svetu automobilizma. Zbog mnoštva električnih uređaja u vozilima koji su povezani međusobno i sa adekvatnim senzorima, broj električnih vodova je naglo porastao, proizvodnja postala skuplja, a ugradnja velikog broja kablova postala komplikovana.
Da bi se rešila ova problematika, razvili su CAN (Controller Area Network) sistem.
 
CAN je programirani redni bus koji omogućava komuniciranje podataka u realnom vremenu, a koji su zajedničkim radom razvili Intel i Bosch za auto industriju. Kao i svaki običan bus i CAN je OSI-7 tipski model. CAN odgovara ISO 11898 standardu.
 
U starijim vozilima jedan električni vod je imao samo jednu funkciju: da prebaci jednu informaciju do nekog aparata. U novijim automobilima ovi vodovi su postigli krajnju fizičku granicu mogućnosti ugradnje. Ukupna dužina tih kablova je 2.5km, a prečnik snopa kablova dostiže čak i 10cm! Zamislimo samo kakvu opremu imaju današnji automobili: električni grejač zadnjeg stakla, električne podizače prozora, centralna brava u vratima, imobilizer, osam vrsta podešavanja sedišta i više memorijske funkcije u samom sedištu. Ovo znači 50 kabela u vratima čija ugradnja nije jednostavna, a da ne spominjemo pouzdanost celog sistema.
 
Umesto da svaki vod ima jednu funkciju, CAN ”multiplex'' koristi mrežnu komunikaciju, koji spaja više glavnih vodova i omogućava protok velike količine informacija, kojima upravlja samo preko jednog voda (poznat i kao ''datainformativni bus''). Sve ovo omogućava redno slanje podataka i zato jedan vod (kabel) može milion bit-a podataka da prenese u jednoj sekundi, koje informacije obrađuju mikrokompjuteri u različitim delovima automobila.
Sa ovim sistemom bi bilo dovoljno svega 4 kablova da se upravlja automobilom: uzemljenje, jedan input (unosni) sa naponom-akkumulatora i dva kabela za slanje podataka.
 
Najvažnija prednost CAN-a je da spaja više glavnih vodova da bi koordinirao zajedničke funkcije, koje međusobno zamenjuju informacije u kratkom vremenu, da proveri informacije i da lokalizuje eventualne greške.
CAN BUS šalje informacije na način, da prednost imaju važniji podaci.
 
 
Patrol Line: CAN BUS autoalarm nove generacije
 
CAN inovacija je proteklih par godina probudila interesovanje auto proizvođača, koji su postojeću tehnologiju počeli zameniti CAN tehnologijom. OPEL, PEUGEOT, VOLKSWAGEN grupa (Seat, Vw, Audi, Skoda), MERCEDES i BMW koriste ovu tehnologiju.
 
Sredinom 2002 godine OPEL je predstavio OPEL VECTRU, prvi automobil čijom električnom mrežom upravlja CAN. Sa ovim su u automobilu sveli broj kablova na minimum; u vozilu se nalazi svega jedan input (unosni) i jedan kabel za komunikaciju.
 
VECTRA je samo jedan među OPEL-ovih modela opremljena sa novom tehnologijom. Novi SIGNUM je predstavljen publici sa CAN BUS tehnologijom. PATROL LINE, koji konstantno prati inovacije, predstavljao je najnoviji autoalarm iz porodice C-BUS, koji komunicira sa CAN bus sistemom vozila. Tehnologija ima bezbroj prednosti kao što su brza i jednostavna ugradnja i visoki stepen zaštite.
 
Prema procenama Patrol Line-a, auto industrija će za tri godine preći na CAN BUS tehnologiju. Zbog toga, sigurnosne sisteme već sada treba prilagoditi CAN tehnologiji.
Dosadašnji autoalarmi uopšte nisu kompatibilni sa CAN sistemom.
 
Osnovnim funkcijama kao što su:
· upravljanje indexima,
· upravljanje centralnom bravom,
· prepoznavanje otvorenih vrata,
· upravljanje sirenom i električnim podizačima prozora,
klasični auto alarmi nisu u stanju da upravljaju

 
Ugradnja CAN BUS alarma
 
Patrol Line autoalarmi imaju tipsku kompatibilnu listu automobila, i specifično uputstvo za ugradnju, koji daju detaljan opis povezivanja.
 
 
 


  • Új kompatibilis autók
  • Toyota Yaris Cross
  • Opel Mokka
  • Renault Arkana
  • Skoda Kamiq
  • Vw ID 4
  • Toyota Yaris CrossOpel MokkaRenault ArkanaSkoda KamiqVw ID 4


Regisztráció | Elfelejtett jelszó