Autóriasztó
keresés az oldalon

Autóriasztó

61 db új kompatibilis autó (LISTA 39) www.patrolline-canbus.com

This text is replaced by the Flash movie.
CAN-BUS

Alarmă cu sistem digital

 
Technologia CAN BUS - Prezentare generală

Autoturismele de genaraţie nouă apar cu o technologie care revoluţionează reţeaua electrică a autovehicolelor.  
Din cauza necesităţii a multor opţiuni comunicative apărute în echiparea autoturismelor, au apărut tot mai multe cabluri electrice, care fac legături între senzori cu mai multe obiecte. Creşterea numărului conductorilor ridică costurile fabricaţiei totodată asamblarea lor este un proces fără complicaţii
Pentru a rezolva aceste probleme s-a dezvoltat sistemul CAN (Controller Area Network)
CAN-ul este o dată-comunicală programată în serie bus, pentru utilizări în timp real, care a fost dezvoltat pentru industria auto  de Bosch în colaborare cu Intel.

Aproape ca toate sistemele bus şi CAN-ul este tip model OSI-7. CAN-ul corespunde criteriilor  ISO 11898.

În majoritatea autoturismelor mai vechi un cablu electric îndeplineşte doar o funcţie: conduce la un singur obiect, transmite sau primeşte o informaţie.
La modelele noi de autoturisme reţeaua clasică de cablu electric a atins limita fizică cu grosimea de un braţ a legăturilor de cabluri şi lungimea de doi kilometri şi jumate a cablului

Ajunge doar să ne găndim cum este dotarea unui autoturism: Lunetă încălzită, geamuri electrice, închidere centralizată, sistem antifurt cu scaun reglabil electric în opt direcţii şi două sisteme de memorie pentru ele. Toate acestea înseamnă mai mult de 50 de cabluri electrice în fiecare uşă, aceasta nu e simplu nici de asamblat nu vorbind de siguranţa sistemului.

În loc ca pentru un singur conductor electric să aparţină o singură funcţie, CAN-ul "multiplex" foloseşte o conexiune în reţea, care leagă mai mulţi conductori  centrali permitând fluxuarea mulţimilor de informaţii şi comandă doar printr- un singur conductor (se mai numeşte şi "informaţie data bus")
Toate acestea permit fluxuare informaţiilor "seriale": acest conductor e capabil pentru transmiterea informaţiilor de un milion "bit" pe secunde, care sunt prelucrate de microcalculatoarele aflate în mai multe poziţii in autoturism.

Cu un asemenea sistem pentru funcţionarea autoturismlui ar ajunge 4 conductori: masă un input (datain) acumlator cu tensiune şi doi conductori de semnal.)
Unul din cele mai importante avantaje a CAN-ului este, că leagă mai mulţi conductori centrali pentru coordonarea a mai multor funcţii care în scurt timp schimbă informaţii, totodată verifică funcţionarea corectă a datelor prelucrate de minicalculatoare şi transmite eventualele defecte.
Sistemul CAN BUS aşa transmite datele ca informaţiile mai importante să aibă prioritate.
 

Patrol Line: Alarmă auto de generaţie nouă    CAN BUS

Cu câţiva ani în urmă informaţiile de tip CAN a trezit interesele producătorilor auto care au început înlocuirea parţială a reţelelor electrice clasice pe o tehnologie nouă bazată pe sistemul CAN. Deja în 2007 majoritatea producătorilor auto folosesc technologia CAN la fabricare.
 
În mijlocul anului 2002 OPEL a prezentat modelul nou OPEL VECTRA, prima maşină a cărui sistem electric a fost comandat prin CAN. Cu aceasta au reuşit minimalizarea numerelor de cabluri. În maşină se găseste doar un cablu de input (datain) şi un cablu de comunicaţie.  

Prin urmărirea încontinuu a inovaţiilor Patrol Line  a prezentat în anul 2004 noua generaţie de alarme auto CAN-BUS care comunică cu sistemul CAN a maşini, după care în 2005 a creat modelul de alarmă digitală de generaţie nouă compatibil cu sistemul CAN-BUS   care este cea mai mare inovaţie pe piaţa din Europa.
Din nenumeratele funcţii pozitive a tehnologiei reiese posibilitatea de montaj rapid şi gradul ridicat al siguranţei datorită sistemului.

Părerea Patrol Line este că în 1-2 ani toată inustria auto va trece pe technologia CAN BUS. Datorită acesteia sistemele de securitate care se montează ulterior trebuie să se acomodeze perfect reţelei CAN.

Sistemele de alarme clasice aproape de loc nu sunt compatibile cu reţelele CAN, acele funcţii clasice ca de exemplu:  

·    Conanda indexelor,
·    Comanda închiderii centralizate,
·    Recunoaşterea uşilor deschise,
·    Comanda claxonului şi a geamurilor electrice

Alarmele auto clasice nu pot comanda corespunzător aceste funcţii aşadar sistemul ori nu va funcţiona corespunzător ori va da erori pe calculatorul de bord al maşinii semnalând lipsa de compatibilitate.
 
 
 Montarea alarmei CAN BUS

Alarmele auto Patrol Line dispun de scheme de montaj specificate pe modelele de auto compatibile, care conţin descrieri precise de montaj pentru montarea precisă a sistemului. 
 



Версия за печат

  • Új kompatibilis autók
  • Toyota Yaris Cross
  • Opel Mokka
  • Renault Arkana
  • Skoda Kamiq
  • Vw ID 4
  • Toyota Yaris CrossOpel MokkaRenault ArkanaSkoda KamiqVw ID 4


Regisztráció | Elfelejtett jelszó